3 SAVETA ZA UREĐENJE UNUTRAŠNJOSTI VAŠEG DOMA ZA PRODAJU

3 SAVETA ZA UREĐENJE UNUTRAŠNJOSTI VAŠEG DOMA ZA PRODAJU

Razmišljate li o tome da stavite svoju kuću ili stan na prodaju, ali niste sigurni odakle da počnete? Bojite se da će prodaja trajati predugo ili da nećete postići željenu cenu? Razmislite o "uređenju" svog doma, odnosno postavljanju scene za interesovanje kupaca za vašu imovinu.

Da biste bili zaista efikasni, trebate pogledati i spoljašnjost i unutrašnjost svog doma. Evo 3 saveta kako da započnete sa uređenjem unutrašnjosti svog doma:

  • SAVET BROJ 1:
  • Unutrašnjost: Smanjite nered. Ovo je jedna od najvažnijih stvari koje možete učiniti. Možda će biti lakše razmišljati o smanjenju nereda na ovaj način – i onako se selite, zašto ne biste sada počeli da se pakujete? Pakujte sve što vam nije potrebno i čuvajte kutije izvan vidokruga u garaži (ili razmislite o privremenom iznajmljivanju malog skladišta).
  • Spoljašnost: Stanite na ulicu da vidite ono što klijenti vide kada se približavaju kući. Imajte na umu da bilo koji negativni utisak koji steknu van kuće (ne održavano ili nepostojeće uređenje dvorišta, listanje boje, itd.) samo će ih naterati da pomisle da kuća nije dobro održavana. Dakle, čak i ako ste uložili vreme i novac da popravite unutrašnjost, sve će biti uzalud ako klijenti steknu loš prvi utisak dok se približavaju kući.

SAVET BROJ 2:

  • Unutrašnjost: Organizujte svoje ormane - stavite slične boje zajedno, pantalone zajedno, suknje zajedno, košulje zajedno itd. Zašto? Zato što će ormani izgledati veći. (Stvarno.) Organizovan orman deluje veći, a želite da vaši ormani izgledaju što prostranije.
  • Spoljašnost: Izađite kroz ulazna vrata, zatvorite vrata; zatim stojte na tremu i gledajte oko sebe 5 minuta. Dok se agent muči sa ključevima i pokušava da otvori vrata, klijenti stoje iza njega i razgledaju okolinu. Šta vide? Uvelo cveće, stari novogodišnji ukrasi usred marta, paučina? Opet, nije dobar prvi utisak! Svako sređivanje je vredno truda. Želite li otići korak dalje? Pokušajte sa novim slojem boje ili nekim novim nameštajem ili dekoracijama.

SAVET BROJ 3:

  • Unutrašnjost: Učinite da vaš dom izgleda kao model. Želite da što više depersonalizujete prostor kako bi potencijalni kupci mogli zamisliti sebe i svoje stvari u vašem domu. To znači minimiziranje - pospremite sve što vam nije potrebno ili što ne koristite. Očistite kuhinjske radne površine koliko god je moguće - sakrijte sve aparate koje ne koristite i stavite različite sitnice u nekoliko atraktivnih korpi ili kutija.
  • Spoljašnost: Ne zaboravite dvorište. Iako to možda nije deo prvog utiska potencijalnih kupaca, i dalje biste trebali osigurati da je u najboljem mogućem stanju. Pokupite korov, zalivajte biljke, počistite (ako je to primenjivo u vašem slučaju) i možda čak nabavite novi nameštaj ili dekoracije (saksije za cveće, kućice za ptice, itd.)

I najvažniji savet od svih? Zamislite sebe kao potencijalnog kupca koji prvi put gleda vašu imovinu. Kakav utisak stičete? Biste li VI kupili tu kuću? Šta biste voleli da vidite promenjeno pre nego što date ponudu za kuću?

I ne brinite se zbog troškova pripreme kuće za prodaju - sve ćete to povratiti kada prodate svoju kuću. Pravilno aranžiranje vam pomaže da prodate kuću u kraćem vremenskom periodu i po željenoj ceni.

BONUS SAVET

Savršena fotografija stana = sigurna prodaja

Poklanjamo vam besplatan vodič koji će vas naučiti kako da snimite zadivljujuće fotografije nekretnina koje će privući kupce i izdvojiti vaše oglase na pretrpanom tržištu.

Benefiti fotografije nekretnina za oglase:

Fotografija nekretnina ima ključnu ulogu u prvom utisku o nekretnini, koji može privući ili odbiti interes potencijalnog kupca. Visokokvalitetne fotografije mogu prikazati najbolje osobine nekretnine, povećavajući šanse za brzu i profitabilnu prodaju. Sa druge strane, loše fotografije mogu odbiti potencijalne kupce, čineći nekretninu manje privlačnom. Investiranje u fotografiju nekretnina je strateški potez koji poboljšava šanse za uspešnu prodaju.

Kako se pripremiti pre fotografisanja nekretnina:

Priprema za fotosesiju:

  • Pravilno planiranje je osnova uspešne fotosesije. Pre nego što počnete sa snimanjem, obavite temeljnu obilaznicu nekretnine kako biste se upoznali sa prostorom i identifikovali jedinstvene prodajne tačke. Obratite pažnju na arhitektonske karakteristike, jedinstvene elemente ili impresivne poglede.

Kreirajte listu snimaka:

  • Nemojte zanemariti važnost liste snimaka. Prioritetizujte ključne prodajne tačke i jedinstvene osobine nekretnine na vašoj listi, osiguravajući da uhvatite najvažnije trenutke. Ovaj strategijski pristup može uštedeti vreme i trud tokom snimanja i kasnije tokom procesa editovanja.

Pripremite opremu:

  • Osigurajte se da je vaša oprema spremna i funkcionalna tako što ćete je testirati unapred. Proverite da li je vaša kamera ili pametni telefon napunjen i ima dovoljno prostora za snimanje. Očistite sočiva kamere kako biste očuvali kvalitet slike. Spakujte rezervnu opremu, uključujući dodatne baterije, memorijske kartice i stativ radi stabilnosti. Razmislite o dodatnoj opremi poput blica, reflektora, daljinskog okidača i daljinskog okidača za bolje osvetljenje i kontrolu.

Saveti za fotografisanje nekretnina:

Koristite nisku vrednost ISO kako biste smanjili šum, a razmotrite upotrebu polarizacionog filtera za smanjenje odsjaja i poboljšanje zasićenja boja. Igrajte se sa različitim uglovima kako biste uhvatili najbolje osobine nekretnine. Koristite prirodno svetlo kad god je to moguće i strategijski uključite unutrašnje i spoljašnje snimke radi sveobuhvatnog prikaza.

Tehnike editovanja:

Istražite tehnike editovanja kako biste dodatno poboljšali svoje fotografije nekretnina. Podesite svetlinu, kontrast i zasićenost za poliran izgled. Ispravite bilo kakve deformacije sočiva i obezbedite pravilan balans bele boje. Težite prirodnom izgledu poboljšanja koji realno prikazuju nekretninu.

Prateći ove savete i tehnike, ovladaćete veštinom fotografisanja nekretnina, ističući svoje oglase i privlačeći potencijalne kupce. Unapredite svoje veštine u oblasti nekretnina i stvarajte trajan utisak sa zapanjujućim slikama.

 

2024. Sva prava zadržana. Šćepanović Nekretnine
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.